Skip to content
Back to Recipes

Kalėdinė perlinė višta su salierų traškučiais

Kalėdinė perlinė višta su salierų traškučiais

Ingredients (8 people):

  • 250 g „Speculoos“sausainių
  • 300 g keptų kaštainių
  • 200 g kepenėlių pašteto (galima pakeisti malta kiauliena)
  • 2 perlinės vištos (po 1,5 kg)
  • 3 valg. š. brendžio (±50 ml)
  • 50 g sviesto
  • Druskos ir pipirų
  • 2 saliero šaknys (apyt. po 800 g)
  • 2 tbsp valg. š. alyvuogių aliejaus (± 30 ml)
  • Kokteilių iešmeliai

Preparation time: 25 min.

Cooking time: 2 h 35 min.

Standing time: 5 min.

Difficulty: advanced

Costs: high

Preparation:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  • Su „ExtraChef“ susmulkinkite „Speculoos“ sausainius iki trupinių (visą kiekį susmulkinkite per du kartus). „ExtraChef“ susmulkinkite kaštainius. Kepenėlių paštetą supjaustykite kubeliais.

  • Maišymo dubenyje 3 l sumaišykite sutrupintus sausainius su smulkintais kaštainiais ir kepenėlių pašteto kubeliais, naudodami silikoninę mentelę.

  • Prikimškite perlines vištas gauta sausainių mase ir sutvirtinkite dantų krapštukais, kad įdaras neišbėgtų.

  • Įdėkite perlinę vištą į „UltraPro“ 5,7 l ir apšlakstykite viršų nedideliu kiekiu brendžio. Viršų apibarstykite mažais sviesto gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.

  • Uždenkite ir kepkite 1 val. 45 minutes. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 5 min.

  • Nulupkite saliero šaknis ir supjaustykite į 8 gabalėlius. Supjaustykite lazdelėmis su „Chef Press“ pjaustykle (10 mm). Sudėkite į kompaktinę dėžutę (2 l) ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Uždenkite ir gerai sukratykite.

  • Sudėkite į „UltraPro“ 3,3 l, uždenkite ir kepkite 40 min. 210 °C temperatūroje. Tuomet atidenkite ir kepkite dar 10 minučių.

  • Pašildykite perlines vištas orkaitėje, jei reikia. Supjaustykite ir patiekite su įdaru, padažu ir salierų lazdelėmis.

Additional Note:

Patarimas: Salierus taip pat galite supjaustyti su „MandoChef“ (nustatymas: 9;9).