Ingredients (8 people):
- 250 g „Speculoos“sausainių
- 300 g keptų kaštainių
- 200 g kepenėlių pašteto (galima pakeisti malta kiauliena)
- 2 perlinės vištos (po 1,5 kg)
- 3 valg. š. brendžio (±50 ml)
- 50 g sviesto
- Druskos ir pipirų
- 2 saliero šaknys (apyt. po 800 g)
- 2 tbsp valg. š. alyvuogių aliejaus (± 30 ml)
- Kokteilių iešmeliai
Preparation time: 25 min.
Cooking time: 2 h 35 min.
Standing time: 5 min.
Difficulty: advanced
Costs: high
Preparation:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Su „ExtraChef“ susmulkinkite „Speculoos“ sausainius iki trupinių (visą kiekį susmulkinkite per du kartus). „ExtraChef“ susmulkinkite kaštainius. Kepenėlių paštetą supjaustykite kubeliais.
Maišymo dubenyje 3 l sumaišykite sutrupintus sausainius su smulkintais kaštainiais ir kepenėlių pašteto kubeliais, naudodami silikoninę mentelę.
Prikimškite perlines vištas gauta sausainių mase ir sutvirtinkite dantų krapštukais, kad įdaras neišbėgtų.
Įdėkite perlinę vištą į „UltraPro“ 5,7 l ir apšlakstykite viršų nedideliu kiekiu brendžio. Viršų apibarstykite mažais sviesto gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Uždenkite ir kepkite 1 val. 45 minutes. Išimkite iš orkaitės ir palikite pastovėti 5 min.
Nulupkite saliero šaknis ir supjaustykite į 8 gabalėlius. Supjaustykite lazdelėmis su „Chef Press“ pjaustykle (10 mm). Sudėkite į kompaktinę dėžutę (2 l) ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Uždenkite ir gerai sukratykite.
Sudėkite į „UltraPro“ 3,3 l, uždenkite ir kepkite 40 min. 210 °C temperatūroje. Tuomet atidenkite ir kepkite dar 10 minučių.
Pašildykite perlines vištas orkaitėje, jei reikia. Supjaustykite ir patiekite su įdaru, padažu ir salierų lazdelėmis.
Additional Note:
Patarimas: Salierus taip pat galite supjaustyti su „MandoChef“ (nustatymas: 9;9).