Ingredients (6 people):
- INGREDIENTAI (6 vnt.)
- Šerbetas:
- 175 g raudonųjų uogų (aviečių, braškių ar pan.)
- 2 valg.š. cukraus pudros
- Tešla:
- 50 g migdolų
- 250 ml miltų
- 1 arb.š. kepimo miltelių
- 125 ml cukraus
- 1 kiaušinis
- 50 ml pieno
- 75 g išlydyto sviesto
- Žiupsnelis druskos
Preparation time: 20 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: average
Preparation:
1. Sudėkite uogas ir cukraus pudrą į Turbo Chef, susmulkinkite ir supilkite mišinį į Tupperware formą ledukams. Šaldykite mažiausiai 8 valandas. Iš vienos porcijos gausite 12 ledukų, o šiam receptui reikės 6.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C karšto oro režimu.
3. Susmulkinkite migdolus, naudodami FusionMaster stambią tarkutę.
4. Sudėkite į dubenį pusę turimo kiekio smulkintų migdolų, miltus, kepimo miltelius, cukrų (atidėkite 1 valg.š., kurį reiks naudoti vėliau), kiaušinį, pieną, išlydytą sviestą ir druską. Maišykite iki vientisos konsistencijos.
5. Uždėkite Silikoninę formą keksiukams ant šaltų orkaitės grotelių ir supilkite į ją tešlą.
6. Išimkite sušaldytus šerbeto ledukus: užpilkite karšto vandens ant formos ledukams dugno – tokiu būdu lengviau juos išimsite.
7. Įspauskite po vieną šerbeto leduką į kiekvienos keksiukų formos vidurį ir apibarstykite likusiais smulkintais migdolais ir cukrumi.
8. Kepkite 20 min.
Prieš išimdami iš formos, palikite iškeptus keksiukus pastovėti 5 min.