Skip to content
Back to Recipes

Keksiukai su raudonųjų uogų įdaru

Keksiukai su raudonųjų uogų įdaru

Ingredients (6 people):

  • INGREDIENTAI (6 vnt.)
  • Šerbetas:
  • 175 g raudonųjų uogų (aviečių, braškių ar pan.)
  • 2 valg.š. cukraus pudros
  • Tešla:
  • 50 g migdolų
  • 250 ml miltų
  • 1 arb.š. kepimo miltelių
  • 125 ml cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 50 ml pieno
  • 75 g išlydyto sviesto
  • Žiupsnelis druskos

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 20 min.

Difficulty: average

Preparation:

1. Sudėkite uogas ir cukraus pudrą į Turbo Chef, susmulkinkite ir supilkite mišinį į Tupperware formą ledukams. Šaldykite mažiausiai 8 valandas. Iš vienos porcijos gausite 12 ledukų, o šiam receptui reikės 6.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C karšto oro režimu.                  

3. Susmulkinkite migdolus, naudodami FusionMaster stambią tarkutę.

4. Sudėkite į dubenį pusę turimo kiekio smulkintų migdolų, miltus, kepimo miltelius, cukrų (atidėkite 1 valg.š., kurį reiks naudoti vėliau), kiaušinį, pieną, išlydytą sviestą ir druską. Maišykite iki vientisos konsistencijos.  

5. Uždėkite Silikoninę formą keksiukams ant šaltų orkaitės grotelių ir supilkite į ją tešlą.

6. Išimkite sušaldytus šerbeto ledukus: užpilkite karšto vandens ant formos ledukams dugno – tokiu būdu lengviau juos išimsite.

7. Įspauskite po vieną šerbeto leduką į kiekvienos keksiukų formos vidurį ir apibarstykite likusiais smulkintais migdolais ir cukrumi.  

8. Kepkite 20 min.

Prieš išimdami iš formos, palikite iškeptus keksiukus pastovėti 5 min.