Skip to content
Back to Recipes

Morkų, burokėlių ir porų užkepėlė

Morkų, burokėlių ir porų užkepėlė

Ingredients (4 PORCIJOMS):

  • 400 g porų (tik baltųjų dalių)
  • 1 l verdančio vandens
  • 500 g morkų
  • 500 g nevirtų burokėlių
  • 3 česnako skiltelės
  • 3 laiškiniai svogūnai
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus (± 45 ml)
  • 6 petražolių šakelės
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 30 g lazdyno riešutų miltų
  • Druskos ir pipirų
  • 2 valg. š. sojos ar brandinto sojos padažo (± 30 ml)

Preparation time: 20 min.

Cooking time: 1 h

Standing time: 10 min.

Difficulty: easy

Preparation:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C su įjungtu ventiliatoriaus režimu.

  • Supjaustykite baltąją porų dalį 2 cm riekelėmis (žaliąją dalį galite palikti sriubai). Sudėkite porus į UltraPro 2 l, užpilkite 1 l verdančio vandens, uždenkite ir palikite pastovėti 10 min. Tuomet nupilkite.

  • Nulupkite morkas ir supjaustykite 1 cm riekelėmis. Nulupkite burokėlius ir supjaustykite 2 cm kubeliais. Tuomet nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  • Nulupkite česnako skilteles, perpjaukite per pusę ir pašalinkite šerdį. Perpjaukite laiškinius svogūnus į dvi dalis.

  • Į UltraPro su porais supilkite morkas, burokėlius ir 2 nuluptas česnako skilteles bei laiškinius svogūnus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir švelniai išmaišykite silikonine mentele.

  • Uždenkite ir kepkite 40 min.

  • Su Turbo Chef susmulkinkite petražolių lapelius su likusia česnako skiltele. Sudėkite džiūvėsėlius, lazdyno riešutų miltus, žiupsnį druskos ir vėl išmaišykite.

  • Po 40 minučių į kepančias daržoves supilkite brandintą sojos padažą, pipirus, švelniai išmaišykite ir apibarstykite mišiniu iš Turbo Chef.

  • Toliau kepkite neuždengtą 20 min. 190 °C temperatūroje.

Additional Note:

BUROKĖLIAI tinka kepenų detoksikacijos procesui pagerinti. Juose yra medžiagų, kurios stimuliuoja kepenų funkciją ir padeda valyti kraują.