Skip to content
Back to Recipes

NEKEPTAS SŪRIO PYRAGAS SU ŠOKOLADU IR LAZDYNO RIEŠUTAIS

NEKEPTAS SŪRIO PYRAGAS SU ŠOKOLADU IR LAZDYNO RIEŠUTAIS

Ingredients (12 PORCIJOMS):

  • 250 g sausainių ar pilnagrūdžių sausainių
  • 150 g sviesto (lydyto)
  • 250 g šokoladinio lazdynų riešutų kremo (lydyto)
  • 400 g kreminio sūrio (minkšto)
  • 30 g cukraus pudros
  • 1 žiupsnelis druskos Patiekimui (nebūtinai)
  • Šviežių uogų, šokolado drožlių, kepintų lazdyno riešutų

Preparation time: 15 min.

Cooking time: 0 min.

Standing time: 2 h

Difficulty: average

Preparation:

  • Sudėkite sausainius ir lydytą sviestą į SuperSonic Chopper Extra. Susmulkinkite iki trupinių.

  • Suformuokite pagrindą iš trupinių silikoninėje stačiakampėje kepimo formoje. Padėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sukietėtų.

  • Į maišymo dubenį sudėkite lydytą šokoladinį lazdyno riešutų kremą, minkštą kreminį sūrį, cukraus pudrą ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės.

  • Supilkite sūrio pyrago masę į silikoninę stačiakampę formą ant trupinių pagrindo. Mentele sulyginkite pyrago viršų. Įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms arba kol sustings.

  • Atsargiai išimkite pyragą iš formos į serviravimo padėklą. Supjaustykite ir patiekite apibarstytą šokolado drožlėmis, smulkintais kepintais lazdyno riešutais ir šviežiomis uogomis.

Additional Note: